“Hello… bukan tak menyimpan, tanggungjawab kami banyak!” – Delimawati kesaI masyarakat ‘pukuI rata’ tudvh artis tak pandai urus duit

KesaI dengan pandangan masyarakat tentang cara pengurusan wang golongan selebriti, dram4tis Delimawati berkata, sebagai ibu tunggaI dia mempunyai banyak komitmen yang perlu dilaksanakan.

Ujar Delimawati, 62, dia menggunakan pendapatan daripada hasil lakonan untuk untuk menampung kos sara hidup dan perbelanjaan keluarga.

“Kadang-kadang mereka kata masa glamor dulu tak menyimpan, hello… bukan kami tidak menyimpan, tapi tanggungjawab kami pun banyak.

“Macam kami (pelakon) ni ramai ibu tunggaI, nak sara anak-anak, kos kehidupan. Siapa yang tak nak menyimpan, siapa yang tak nak berjimat tapi hakikatnya nak surv1ve pun tak cukup, ” ujarnya.

Saya tidak kisah orang nak kata apa pun… katalah! Janji saya tak pernah meminta-minta.

DELIMAWATI

PELAKON

Bagaimanapun ibu kepada lima orang cahaya mata ini enggan mengambil serius kata-kata negat1f yang diIemparkan masyarakat kerana menurutnya dia tidak pernah meminta bantuan daripada orang ramai.

Malah pelakon yang popular menerusi filem H4ntu Kak Limah ini memberitahu, dia mencari rezeki dengan titik peluh sendiri.

“Saya tidak kisah orang nak kata apa pun… katalah! Janji saya tak pernah meminta-minta.

“Saya tidak mencur1, saya tak minta bantuan orang tapi saya hidup dengan cara saya sendiri, ” katanya ketika ditemui dalam majlis penyerahan surat tawaran kediaman mampu milik Projek Perumahan Rakyat (PPR) baru-baru ini.

Antara 25 orang selebriti yang menerima surat tawaran kediaman PPR.

Delimawati bersama 25 selebriti kurang berkemampuan menerima surat tawaran kediaman PPR kepada penggiat seni di Dewan PPR Lembah Subang 2.

Mengulas mengenai sumbangan itu, Delimawati berkata dia bersyukur dan menganggap bantuan yang diterima ini sebagai satu rezeki yang dapat meringankan bebannya.

“Kita terima apa saja rezeki yang ada, Allah bagi rezeki macam ini kita terima je.

“Pada saya tak perlu nak ada rasa maIu terima tawaran begini.

“Sewa di luar beribu-ribu, kalau ada job tak apa juga. Tapi yang ini boleh minta daripada anak-anak untuk bayar dua ratus lebih, ” katanya.

Sumber: mStar


Be the first to comment on "“Hello… bukan tak menyimpan, tanggungjawab kami banyak!” – Delimawati kesaI masyarakat ‘pukuI rata’ tudvh artis tak pandai urus duit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*